Ce gen de muzica ascultati
 

Stiri

Stiri

adaugat de stiri
stiri
Asculta radiopasiuni http://radiopasiuni.net/live.m3u
User is currently offline
on Miercuri, 30 Noiembrie 2011
in Stiri

Maria Teodora Neacsu are 2 ani, este din Arges, si a fost diagnosticata cu leucemie acuta limfoblastica L2. Din pacate, tratamentul in Romania nu da rezultate, asa ca are nevoie de 100.000 de euro ca sa traiasca.
Ads by INTERNET PROTV


Parintii si rudele fac tot posibilul sa stranga bani astfel incat Maria sa fie tratata intr-un centru specializat din Germania sau Austria. In prezent este internata la spitalul Fundeni din Capitala.

Iata scrisoarea ei catre noi, ceilalti, postata pe site-ul unde iti tine zi de zi un jurnal.

"Vineri, pe 11 nov.2011, a fost ziua mea. Am implinit doi anisori. As fi vrut sa-mi serbez ziua de nastere alaturi de parintii mei, de rude, de prieteni… Dar anul asta nu s-a putut… Poate la anul…



Chiar in ziua asta am ajuns la Bucuresti. Si chiar in ziua asta parintii mei au aflat un lucru groaznic. Diagnosticul meu: LEUCEMIE ACUTA LIMFOBLASTICA tip L2. Si tortul comandat de tati ma astepta acasa… mi-l luase bunicul de la cofetarie.

Nimeni nu a venit pe la mine sa ma felicite. Nici cadouri n-am primit. Si mi-as fi dorit o papusica. Care sa semene cu mine: dragalasa, bruneta, cu ochii de caprioara, usor sfioasa si cu nasul in vant. Si care sa se plimbe cu mine prin padurea din spatele casei, si cu care sa mergem sa stam nas in nas cu animalutele mele! Vor mai fi si alte ocazii!




Mami plange, tati nu vorbeste. Se uita unul la altul. Si amandoi la mine. Dar eu stiu sigur ca mami nu ma va lasa sa mi se intample ceva rau. Niciodata!

Acum sunt internata la Spitalul Fundeni. Sunt si alti copii in jurul meu. Nici ei nu vorbesc.

Iar eu vreau la casa mea, la catelul meu, la pisicuta mea.

Ca dorinta mea sa se implineasca am nevoie de ajutorul vostru. Al vostru, al tuturor.

Ca la anul sa-mi pot sarbatori ziua la mine acasa, am nevoie de un ajutor de aproximativ 100.000 euro pentru un tratament in strainatate. Ii aud vorbind de Germania sau Austria.

Am nevoie de ganduri bune si de rugaciuni. Vreau sa fiti alaturi de mine si sa-mi simtiti copilaria!

Cu drag si cu speranta,
Mariuca


Daca doriti sa o ajutati pe Maria Teodora puteti sa o faceti prin urmatoarele modalitati:

Transfer bancar in conturile:

Alpha Bank Romania
Sucursala Dorobanti

RON:
RO19BUCU1111033079588RON
EURO:
RO15BUCU1111033079587EUR
USD:
RO59BUCU1111033079589USD

*) la viramentele bancare conturile trebuie sa contina si terminatiile in litere ( RON, EUR, USD)

Titular: Neacsu Maria Teodora
CNP: 6091111410118
Cod SWIFT: BUCUROBU

Prin telefon:
(numar apelabil numai din reteaua Romtelecom)

0900 900 084 – 8 EURO/apel

Tags: Untagged
Evaluati aceasta stire

Ziua României în Japonia. Aspecte de la manifestare a transmis Daniela Uchiyama, profesoara de engleză din Buhuşi

adaugat de stiri
stiri
Asculta radiopasiuni http://radiopasiuni.net/live.m3u
User is currently offline
on Marţi, 29 Noiembrie 2011
in Love

In orasul Ashikaga, la centrul cultural Shiminkaikan s-a desfăşurat recent, o acțiune numita “Miyou, Kikou,Fureyou, Gaigoku no Bunka”, în traducere “Să vedem, să auzim, să cunoaştem cultura ţărilor din strainatate”, manifestare organizată de Inspectoratul școlar al orașului. Au fost participanți din nouă ţări: Statele Unite ale Americii, Irlanda, Noua Zeelandă, Iran, China, Anglia, Australia, Philipine și România.
După cum ne-a scris Daniela Uchiyama, o româncă stabilită în Ţara Soarelui Răsare de 13 ani, este al cincilea an de când este solicitată și participă cu o deosebita placere si mandrie, la organizarea unui asemenea eveniment. Au participat peste 150 de persoane, elevi de gimnaziu, părinţi şi bunici.
Daniela Uchiyama a povestit: “am amenajat sala dedicată României, ca pe un mic muzeu cu amintiri și comori de neprețuit. Au fost expuse materiale din toate domeniile: planşe, postere, șervete traditionale romanești, costume naţionale, traiste, farfurii din lemn, oua încondeiate, cărți de literatura, reviste şi ziare sportive. Anul acesta a fost plin de evenimente sportive deosebite și am avut fericita ocazie sa prezint câteva date noi. Vizitatorii au fost plăcut surprinși și impresionați de fotografiile noi ale Nadiei Comăneci realizate la Onesti,cu prilejul inaugurării sălii de sport care îi poartă numele, de interesul si stima pentru gimnastul japonez Ziua României în JaponiaKohei Uchimura. Bineînțeles că am prezentat fotografii cu echipele de gimnastică, fete și băieți, fanionul cu autografe al Federaţiei Române de Gimnastică. Acest lucru i-a uimit pe vizitatori. Cartea scriitoarei Maria Daniela Pănăzan, “Perfomanta și prestigiu în gimnastică” a avut de asemenea autografe prețioase și în special al Nadiei Comaneci”.
Profesoara de engleză Daniela Uchizama, se confesează: “M-a uimit ce bine informați erau vizitatorii noştri despre România, iar prezenţa dumnealor la standul ţării noastre le-a dat posibilitatea să audă cuvinte în limba română, precum : “bine ati venit”, “multumesc”,”cu placere”,”mai poftiţi” “cadouri”…Am ascultat muzică populară după care..ne-am strâns într-o horă încercând să transmitem un pic de atmosfera romanească. Eu am încercat să promovez si jocul nostru tradiţional, Oina, pentru care mi-aş dori ceva mai multa popularizare și desigur, interes.
De asemenea am promovat Asociaţia româno-japoneză din Iasi, activităţile si interesul manifestat pentru cultura japoneză. La sfârșit le-am oferit vizitatorilor cadouri culinare: japoneze din aluat, inimioare de ciocolată, pufarin, pufuleți din porumb, dar şi pliante cu informații despre România primite de la Consulatul Român din Tokyo. La mare preţ au fost şi semnele de carte de la Radio Reșiţa, primite recent de la Doru Dinu Glavan, prezent cu prilejul Campionatului mondial de gimnastică. Au fost dăruite şi semne de carte de la Asociația Româno Japoneză Himawari din Iaşi, foarte frumoase și reprezentative, cu imagini şi personalități, gimnaști şi antrenori. Domnul profesor Fukuda Takanori mi-a mărturisit ca este impresionat de cultura și istoria poporului român și si-ar dori sa viziteze România. Mărturisesc că dacă aş fi avut un pumn de pământ românesc care să fi completat comorile pe care le am, aş fi fost mai mulţumită sufleteşte. Dar şi aşa, mi-am indeplinit un vis: acela de a transmite copiilor mei, (fiicelor mele), să fie mesageri și mândrii că au o mamă și bunici români”.

Tags: Untagged
Evaluati aceasta stire
0 voturi

Cronenberg: "Freud a vorbit despre incest şi copii violaţi"

adaugat de stiri
stiri
Asculta radiopasiuni http://radiopasiuni.net/live.m3u
User is currently offline
on Joi, 24 Noiembrie 2011
in Stiri

Lungmetrajul "O metodă periculoasă", de David Cronenberg, cu Viggo Mortensen (în rolul lui Freud), Michael Fassbender (Jung) şi Keira Knightley (Sabina Spielrein, mărul discordiei dintre cei doi psihanalişti) intră în cinematografele din România la finalul acestei săptămâni.

Pentru EVZ, cineastul prezent la festivalul de la Veneţia, unde lungmetrajul a avut premiera mondială, a explicat de ce psihanaliza după Woody Allen nu e validă.


Citiţi mai mult: Cronenberg: "Freud a vorbit despre incest şi copii violaţi" - Cultură > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cronenberg-freud-a-vorbit-despre-incest-si-copii-violati-955101.html#ixzz1ecXE4oMV
EVZ.ro
Tags: Untagged
Evaluati aceasta stire

Hotii au dat spargere la casa politistului

adaugat de stiri
stiri
Asculta radiopasiuni http://radiopasiuni.net/live.m3u
User is currently offline
on Joi, 24 Noiembrie 2011
in Stiri

Dezarmat şi cu ghiulurile furate. Aşa s-a trezit un poliţist din Timişoara, care lucrează ca om al legii în mediul rural. Hoţii i-au spart casa şi i-au furat „comoara”: pistolul Carpaţi din dotare, încărcat, cele 12 cartuşe, precum şi toate bijuteriile din aur găsite în locuinţă, un laptop şi câteva sute de euro. Totul s-a petrecut marţi seara, între orele 20.00-23.00.


Poliţistul, care lucrează în cadrul Postului de Poliţie Jebel dar locuieşte în Timişoara, a ieşit în oraş după încheierea programului. El a cosntatat jaful când s-a întors acasă de la serviciu. Fereastra tip termopan a apartamentului situat la parterul unui bloc fusese forţată şi deschisă.

Colegii polişistului au deschis o anchetă. Ei exclud varianta că omul a fost prădat ştiindu-se că este poliţist, însă se tem de faptul că o armă letală şi muniţia aferentă au ajuns acum în mâinile unui infractor. „Au fost instituite filtre încă de azi noapte şi s-a conturat un cerc de suspecţi. Putem spune că e doar o chestiune de timp până la prindferea hoţului”, a declarat Andreea Cinteză, ofiţerul de presă al Poliţiei Timiş. Acesta mai spune că, din primele cercetări, poliţistul prădat îşi asigurase arma din dotare în cutie metalică, aşa cum cere legea, însă hoţii au descoperit-o în momentul în care au răvăşit locuinţa în căutare de bunuri şi au reuşit să o deschidă.


Citiţi mai mult: Hoţii au dat spargere chiar la casa poliţistului. I-au furat aurul şi pistolul „Carpaţi” - Din ţară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/hotii-au-dat-spargere-chiar-la-casa-politistului-i-au-furat-aurul-si-pistolul-carpati-954.html#ixzz1ecUVWjba
EVZ.ro

Tags: Untagged
Evaluati aceasta stire
0 voturi
Powered by EasyBlog for Joomla!
Cluj Napoca °C
Oradea °C
Bucuresti °C
Timisoara °C
Resita °C
  20.05.2024 Ferienhaus Ostsee
 


div id="footer-wrapper">
gototop