Ce gen de muzica ascultati
 

Stiri

Stiri

Ziua României în Japonia. Aspecte de la manifestare a transmis Daniela Uchiyama, profesoara de engleză din Buhuşi

adaugat de stiri
stiri
Asculta radiopasiuni http://radiopasiuni.net/live.m3u
User is currently offline
on Marţi, 29 Noiembrie 2011 in Love

In orasul Ashikaga, la centrul cultural Shiminkaikan s-a desfăşurat recent, o acțiune numita “Miyou, Kikou,Fureyou, Gaigoku no Bunka”, în traducere “Să vedem, să auzim, să cunoaştem cultura ţărilor din strainatate”, manifestare organizată de Inspectoratul școlar al orașului. Au fost participanți din nouă ţări: Statele Unite ale Americii, Irlanda, Noua Zeelandă, Iran, China, Anglia, Australia, Philipine și România.
După cum ne-a scris Daniela Uchiyama, o româncă stabilită în Ţara Soarelui Răsare de 13 ani, este al cincilea an de când este solicitată și participă cu o deosebita placere si mandrie, la organizarea unui asemenea eveniment. Au participat peste 150 de persoane, elevi de gimnaziu, părinţi şi bunici.
Daniela Uchiyama a povestit: “am amenajat sala dedicată României, ca pe un mic muzeu cu amintiri și comori de neprețuit. Au fost expuse materiale din toate domeniile: planşe, postere, șervete traditionale romanești, costume naţionale, traiste, farfurii din lemn, oua încondeiate, cărți de literatura, reviste şi ziare sportive. Anul acesta a fost plin de evenimente sportive deosebite și am avut fericita ocazie sa prezint câteva date noi. Vizitatorii au fost plăcut surprinși și impresionați de fotografiile noi ale Nadiei Comăneci realizate la Onesti,cu prilejul inaugurării sălii de sport care îi poartă numele, de interesul si stima pentru gimnastul japonez Ziua României în JaponiaKohei Uchimura. Bineînțeles că am prezentat fotografii cu echipele de gimnastică, fete și băieți, fanionul cu autografe al Federaţiei Române de Gimnastică. Acest lucru i-a uimit pe vizitatori. Cartea scriitoarei Maria Daniela Pănăzan, “Perfomanta și prestigiu în gimnastică” a avut de asemenea autografe prețioase și în special al Nadiei Comaneci”.
Profesoara de engleză Daniela Uchizama, se confesează: “M-a uimit ce bine informați erau vizitatorii noştri despre România, iar prezenţa dumnealor la standul ţării noastre le-a dat posibilitatea să audă cuvinte în limba română, precum : “bine ati venit”, “multumesc”,”cu placere”,”mai poftiţi” “cadouri”…Am ascultat muzică populară după care..ne-am strâns într-o horă încercând să transmitem un pic de atmosfera romanească. Eu am încercat să promovez si jocul nostru tradiţional, Oina, pentru care mi-aş dori ceva mai multa popularizare și desigur, interes.
De asemenea am promovat Asociaţia româno-japoneză din Iasi, activităţile si interesul manifestat pentru cultura japoneză. La sfârșit le-am oferit vizitatorilor cadouri culinare: japoneze din aluat, inimioare de ciocolată, pufarin, pufuleți din porumb, dar şi pliante cu informații despre România primite de la Consulatul Român din Tokyo. La mare preţ au fost şi semnele de carte de la Radio Reșiţa, primite recent de la Doru Dinu Glavan, prezent cu prilejul Campionatului mondial de gimnastică. Au fost dăruite şi semne de carte de la Asociația Româno Japoneză Himawari din Iaşi, foarte frumoase și reprezentative, cu imagini şi personalități, gimnaști şi antrenori. Domnul profesor Fukuda Takanori mi-a mărturisit ca este impresionat de cultura și istoria poporului român și si-ar dori sa viziteze România. Mărturisesc că dacă aş fi avut un pumn de pământ românesc care să fi completat comorile pe care le am, aş fi fost mai mulţumită sufleteşte. Dar şi aşa, mi-am indeplinit un vis: acela de a transmite copiilor mei, (fiicelor mele), să fie mesageri și mândrii că au o mamă și bunici români”.

Evaluati aceasta stire
0 voturi
Tags: Untagged

stiri

Asculta radiopasiuni http://radiopasiuni.net/live.m3u

Comentarii

Please login first in order for you to submit comments
Powered by EasyBlog for Joomla!
Cluj Napoca °C
Oradea °C
Bucuresti °C
Timisoara °C
Resita °C
  20.05.2024 Ferienhaus Ostsee
 


div id="footer-wrapper">
gototop